zoek
NL FR
print
Gezond & Slank

Gezond & Slank

Een kwalitatief, mooi en praktisch boek voor iedereen die meer wil weten over gezond en lekker eten.

In haar debuutboek ‘Gezond & Slank’ zet voedingsdeskundige Sandra Bekkari in 7 principes de krijtlijnen van het Sana-dieet uiteen. Vanuit een passie voor gezonde voeding en gesteund door objectieve wetenschappelijke studies neemt zij de lezer stap voor stap mee naar de basis van een gezond leven: een voedingspatroon gebaseerd op waardevolle voedingsstoffen.

Elk principe wordt rijk geïllustreerd met voorbeelden, tips en toepassingen. Superfoods, ofwel voedingsmiddelen die rijk zijn aan beschermstoffen, krijgen een prominente plaats in het boek. De eenvoud en het enthousiasme waarmee de auteur de 7 principes benadert, maken het boek een ideaal werkinstrument voor jong en oud.

Chef Patrick Devos vertaalt de theorie naar de praktijk in de vorm van lekkere en gezonde recepten. Superfoods zoals tomaten, knoflook, broccoli, olijfolie, kruiden en bessen vormen de rode draad in zijn creaties. Zijn recepten vormen het ultieme bewijs dat gezonde voeding niet saai en smaakloos is, en dat een gezond voedingspatroon gemakkelijk in de dagdagelijkse keuken toegepast kan worden.

Ook de meer geoefende hobbykok vindt in ‘Gezond & Slank’ zijn gading, in de wat meer uitdagende en verfijnde gerechten.

‘Gezond & Slank’ beoogt geen belerend dieetverhaal te vertellen, maar zal de lezer dankzij zijn doeltreffendheid, heerlijke recepten en blijvende resultaten overtuigen om waardevolle voedingsstoffen in de dagdagelijkse keuken te verwerken.

Gezond & Slank is een uitgave van Stichting Kunstboek. ISBN 978-90-5856-342-2
Adviesprijs: 19,95 euro.

Gezond & Slank wordt aanbevolen door:

Professor Myriam Vervaet, UZ Gent:

“Sandra Bekkari is één van de weinigen die de ideale combinatie vertoont van wetenschappelijk gefundeerde voedingskennis en de flexibiliteit om die kennis te concretiseren en te individualiseren. Ik ga dit boek heel vaak aanraden.“

Jo Wyckmans, auteur van 'Gezond vanbinnen, vanbuiten Mooi':

“Dit boek biedt een goede kijk op gezond eten, met gevoel voor smaak, zin voor kleur en oog voor de essentie en het behoud van een gezond leven. Een goed onderbouwde dagelijkse handleiding.”

Stéphane Buyens, President 33 Meesterkoks van België:

“Gezond eten veronderstelt ook een goeie mix van smaken, die bij voorkeur niet vervelen. De auteurs van dit boek zijn erin geslaagd het eeuwenoude gezegde ‘Eten zoals de farao’s’ recht te doen: gezond eten wordt een culinaire belevenis als je iets dat zwemt, vliegt of loopt, combineert met fijne seizoensgroenten en fruit.”

 
Verkooppunten Gezond & Slank (landelijk):

  • Het boek Gezond & Slank is o.m. te koop via Standaard Boekhandel en Fnac.
  • U kunt het boek afhalen in het Sana-kantoor te Waregem (Zultseweg 62/02) tijdens de kantooruren (9u00 – 12u00 en 13u15 – 17u30).